dijous, 21 de maig del 2020

AMBIENT BABALÀ

AMBIENT BABALÀ
Hola a tothom, avui toca Babalà!
Com ja sabeu en aquest ambient els boixos i boixes practiquen el seu català escrivint, llegint, jugant… divertint-se!
A continuació explicaré diferents propostes on els infants hauran de TRIAR 1, però si vol fer més o totes endavant!! 


PROPOSTA 1: 
a) Aquí us deixo dos quadres del pintor Kandinsky. El que heu de fer és escollir un, després observar-lo amb atenció i crear a partir del quadre una història, un conte. Recordem les parts que ha de tenir un relat: una INTRODUCCIÓ- un NUS- i un DESENLLAÇ !!

Títol: Moscú I


Títol: Vista de Murnau

Abans de començar a escriure puc fer-me les següents preguntes:
Què veig? Què em suggereix? Quin sentiment em transmet al veure’l? Per què aquesta sensació? Quina època de l’any representa? Quin títol li posaria? 


PROPOSTA 2:
Us presento dos còmics però... han marxat les lletres!! Fitxa’ t bé en els dibuixos, en les cares i escriu els diàlegs. Pots posar un títol i afegir vinyetes, si vols fer la història més llarga. 






PROPOSTA 3: 












Fem memòria … què és un adjectiu?   Els adjectius





PROPOSTA 4:
Us proposo jugar a un joc de taula, al TABÚ! Per jugar necessitem 2 persones, el que explica la paraula i el que l'encerta. 
Explicaré dos variants:
  • Tabú tradicional, has d’explicar la paraula de dalt sense utilitzar les que estan a sota; perquè l’altre persona l’encerti.  
  • Versió Tabú, utilitzant les paraules de sota has d'explicar la paraula que es troba  a dalt; perquè l’altre persona l’encerti. 

A JUGAR!!!
Podeu crear vosaltres de noves.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cançó de Nadal, Música!

 Hola a tots i totes!! Com ja sabeu aquest any ens ha tocat fer pel Nadal, una cançó un tant diferent i molt xula, la qual seria molt necess...